Close

2017-06-14

Annorlunda boende på din semester!

boende tält på stranden

Nyfiken på att prova ett annorlunda boende i Sverige?

Du kan tex övernatta i stugor på vattnet, sova gott uppe i ett träd eller varför inte kura ihop i en igloo. Här är några häftiga och annorlunda boende runt om i Sverige. Alla med ett grönt och ekologiskt förhållningssätt om att värna om djur och natur.

Treehotel

Foto: Original Travel

Treehotel är sju olika trärum som hänger 4-6 meter över marken beläget en tallskog där du får en fantastisk utsikt över Luleälven. Du kan välja mellan att bo i ett UFO, en kabin, ett fågelbo, en spegelkub, den blå konen(som ändrar färg till orange) eller i en trollslända. Vill du komma ytterligare lite högre upp finns det senaste tillskottet – det sjunde rummet – som är hisnande tio meter upp i trädet!

Kolarbyn

Kolarbyn, som är en Eco-logde, hittar du utanför Skinnskatteberg. Mer primitivt än så här blir det knappt, ingen el eller rinnande vatten och med djuren precis runt knuten är du verkligen ett med naturen. Här kan du boka aktiviteter som älgsafari, fiske, mindfulnessvandring och vildmarksritt. Intäkterna går till att bevara naturen runt om och dess naturvärde.

Hotell Utter Inn

Foto: Leon Grimaldi

Vågar du sova tre meter under vattenytan i ett rum med panoramafönster åt alla fyra vädersträcken? Ovanför vattenytan har du huset med bryggan och i huset finns ett rum med köksutrustning. Flytbryggan med Hotell Utter Inn finns i Västerås skärgård och tar emot gäster mellan april-oktober.

Ice Hotel
trädörrar till ICE Hotel i jukkasjärvi. Tips om nära och fjärran resor får du på siscovia.se

Till Jukkasjärvi åker turister från hela världen för att uppleva norrsken, åka skoter och hundspann, gifta sig mm. Hotellrummen håller inte mer än minus sju grader och varje kväll hålls en ”överlevnadskurs” för nyanlända gästarom hur man klär sig och hanterar sovsäcken. Ice Hotel byggs upp under november och december och hålls öppet till april när den smälter och rinner ner i Torne Älv.

 

 

 

 

 

 

Vill du kommentera artikeln?

Bli den första att kommentera

Meddela om
avatar
wpDiscuz
+1
Pin
Tweet
Share
Share