Close

2017-05-04

Snälla sätt att uppleva djur på

djur tiger

Vill du också hjälpa djur?

Som djurälskare är det svårt att förstå människans sätt att behandla djur. Det finns ingen hejd på uppfinningsrikedomen på vilka sätt vi människor runt om i världen plågar och utnyttjar djuren på. I de allra flesta fall handlar det om att tjäna pengar. Vi äter dem, har på oss deras päls och skinn, vi utsätter dem för djurförsök, vi utnyttjar dem i olika sammanhang för att vi ska bli underhållna. Girighet är en av människans absolut fulaste egenskap och tyvärr kommer det bevis för det mest hela tiden. Människan utsätter andra levande varelser för ett oerhört grymt och stort lidande för att gynna sig själv.

Djurvänlig turist=hållbar resenär

När turismen ökar föds också fler sätt att tjäna pengar på och ett sådant sätt är att utnyttja djur till att tvingas underhålla turister. Du som resenär och turist kan ifrågasätta och vara kritisk vilket ofta leder till positiva förändringar, så tveka aldrig att agera när djur blir illa behandlade! Undvik att boka din resa hos arrangörer som marknadsför olika djurattraktioner som delfinshower, elefantridning, lejonvandringar eller annan närkontakt med djur. På resmålet besök inte parker eller zoo där djuren hålls i fångenskap, delta aldrig i aktiviteter där djuren ska uppträda på något sätt och ta aldrig selfies med djuren. Hur kul det än kan vara att visa på sociala medier är det alltid på bekostnad av att djuren lider. Åker du på volontärresa var då noga med att välja en seriös arrangör där djuren inte blir exploaterade eller utnyttjande för troféjakt! Glöm inte att en djurvänlig turist är en hållbar resenär!

LÄS MER:  Etiska resmål att besöka 2017

Upplev djuren så här istället:

  • Åk på Safari! Du får en spännande upplevelse där du på savannen eller i regnskogen kan se ett stort antal olika djurarter i deras riktiga miljö.
  • Ska du simma bland vilda delfiner, valar eller andra vattendjur gör det i deras rätta element – i havet.
  • När du vandrar i naturområden och nationalparker till fots får du garanterat uppleva djur.

Mer om hur du kan hjälpa djur finns på Världsnaturfonden och World Animal Protection.

Vill du kommentera artikeln?

Bli den första att kommentera

Meddela om
avatar
wpDiscuz